Zdaňovanie podielov na zisku (dividend) v kontexte zmien od 1. 1. 2017 - Slivková, Dana
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Vo všeobecnosti pojem majetok má podľa Komentára k Modelovej zmluve OECD k Článku 10 rovnaký význam ako je definovaný v obchodnom práve. Do úvahy sa neberú rozdiely medzi rôznymi druhmi akcií, ak tieto umožňujú „akcionárovi“ väčšie práva ako účasť na majetku spoločnosti. Ilustračná situácia.