Vybrané príklady účtovania inventarizačných rozdielov v účtovníctve ROPO a obcí - Šabíková, Ingrid
Podľa zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky inventarizáciou overujú, či stav majetku, záväzkov a rozdielu majetku a záväzkov v účtovníctve zodpovedá skutočnosti.