Etické kodexy univerzit a vysokých škol - Bohatá, Marie
Etické kódexy ako najrozšírenejšie nástroje etického riadenia. V kontexte skúseností zo zahraničia článok uvádza prvé dielčie empirické poznatky o využívaní kódexov v ČR. Autorka sa zameriava na terciárne vzdelávanie. Článok je jedným z výstupov VŠEM - Etika v řízení vysokých škol, ktorého cieľom je dať podnet k vypracovaniu etickej politiky českých vysokých škôl.