Vnímání příčin uplatnitelnosti absolventů a jejich závislosti a specifika u dílčích skupin - Šnýdrová, Markéta
Absolventi vysokoškolského štúdia patria do rizikových skupín na trhu práce. Rast nezamestnanosti v niektorých odboroch, veľa absolventov má tiež problém získať pracovné uplatnenie vo vyštudovanom odbore. Dôvody, prečo zamestnávatelia odmietajú zamestnať absolventov a prečo absolventi hľadajú prácu v príbuzných alebo celkom odlišných odboroch. Hypotézy, týkajúce sa uplatnenia absolventov. Článok sa zameral len na absolventov VŠEM, ktorí sa dobrovoľne zúčastnili dotazníkového výskumu.