Public debt and the efficiency of fiscal and monetary policy - Lisý, Ján
Štátny deficit a verejný dlh sú vždy negatívnym ekonomickým fenoménom ako dôsledok nedodržania fiškálnej disciplíny. Štátny deficit by nemal presiahnuť 3 percentá HDP a verejný dlh je považovaný za nadmerný, ak je vyšší ako 60 percent HDP. Ich rast je následkom nedostatku fiškálnej disciplíny a zodpovednosti. Štátny deficit a verejný dlh v posledných rokoch vo vybraných krajinách EÚ-28 a na Slovensku.