Ochrana osobných údajov - Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady EÚ - Jaško, Jozef
Dňa 4.5.2016 bolo v Úradnom vestníku EÚ zverejnené Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady EÚ z 27.4.2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa ruší smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov). Nariadenie sa začne uplatňovať od 25.5.2018. Do tohto termínu sa aplikuje zákon NR SR č, 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov. Zodpovedná osoba, inštitút zodpovednej osoby.