Nové mechanizmy uplatňovania práv spotrebiteľov - Hučková, Regina
Záver roka 2016 priniesol zaujímavý legislatívny počin – zákon o alternatívnom riešení spotrebiteľských sporov. Prijatie tohto právneho predpisu bolo vyvolané požiadavkou reflektovať vo vnútroštátnom poriadku smernicu o alternatívnom riešení spotrebiteľských sporov a vytvoriť podmienky pre aplikáciu nariadenia o riešení spotrebiteľských sporov online. Prijatou právnou úpravou sa črtá reálna možnosť odbremenenia všeobecných súdov od určitých kategórií sporov. Definícia základných pilierov, ktoré majú prispieť k zvýšeniu ochrany spotrebiteľov.