Samospráva a priama demokracia - teoretické východiská - Krunková, Alena
Analýza jednotlivých foriem priamej demokracie v územnej samospráve. Skúmanie ich vzájomného prepojenia v teoretickej rovine, keďže vhodne zvolené formy priamej demokracie môžu pozitívne ovplyvniť realizáciu a vývoj samosprávy. Efektívne využitie prvkov priamej demokracie v konkrétnom uplatňovaní samosprávy prostredníctvom vymedzenia funkcií a na príklade konkrétnych krajín Európskej únie.