Formal look and moral hazard, basis risk and reinsurance - Pinda, Ľudovít, 1958-
Poistenie katastrofického rizika bolo vždy problematické, pretože poisťovne nemôžu ľahko toto prebrané riziko od poistencov diverzifikovať. Ako ochranu proti tomuto nekonkurenčnému riziku, poisťovatelia tradične používajú trh zaistenia, pri ktorom prichádzajú do styku s morálnym hazardom, kreditným a bázickým rizikom. Príspevok rozoberá ich vzájomnú závislosť vo vzťahu so zaistením.