<The> Impact of the directive on gender equality for selected types of life insurance products - Sakálová, Katarína, 1955-
Analýza vplyvu rodovej rovnosti na výšku a výpočet poistného. Cenotvorba poistných produktov intenzívne využíva úmrtnostné tabuľky, ktoré ovplyvňujú výšku poistného. Úmrtnostné tabuľky pre mužov aj pre ženy sú v závislosti od krajiny viac alebo menej odlišné, čo spôsobilo rozdielne sadzby poistného najmä pri niektorých druhoch poistenia. Po prijatí smernice sa cena poistného zjednotila.