Obec z pohľadu dane z príjmov - Bielená, Jana
Obec je právnickou osobou samostatne hospodáriacou s vlastným majetkon a s vlastnými príjmami. Ide o daňovníka, ktorý nie je založený alebo zriadený na podnikanie. Registrácia obce na daň z príjmov, zdaňovanie príjmov z činnosti obce. Ktoré príjmy obce sú oslobodené od dane. Príjmy, ktoré sú zdaňované zrážkou. Daňové priznanie k dani z príjmov.