Jak participuje český pojistný trh na státním dluhu ČR? - Urban, Jaroslav
Ministerstvo financií ČR (MF) zverejňuje s mesačnou periodicitou štruktúru štátnych dlhopisov podľa typu držiteľa. Táto štatistika ponúka od roku 1994 zaujímavý pohľad na vývoj štátneho dlhu ČR ako celku, ale aj po jednotlivých sektoroch národného hospodárstva vrátane interakcie so zahraničím. Štruktúra štátneho dlhu podľa typu držiteľa - banky, poisťovne, penzijné spoločnosti, domácnosti. Štruktúra veriteľov štátneho dlhu ČR.