Nesportovní chování fotbalových fanoušků - Scholz, Petr
Futbal ako spoločenský a športový fernomén vstupujúci na scénu masovej kultúry a forma diváckeho zážitku. Sociálny systém správania návštevníkov na futbalovom zápase. Príčiny a dôsledky nešportového správania. Trojuholník diváckeho násilia a jeho špecifické príčiny. Analýza postojov a prejavov správania fanúšikov futbalových zápasov na príklade futbalového klubu SK Slavia Praha.