Pravidla proti praní špinavých peněz - dobrý sluha, ale zlý pán? - Šindelář, Jiří
Posledná novela zákona súvisiaca s prevenciou prania špinavých peňazí a financovaním terorizmu (tzv. Anti Money Laudering) priniesla ďalšie rozšírenie a výrazne pridala prácu všetkým zúčastneným. Dochádza tak k tlaku na stále väčšiu zložitosť procesov voči klientom. Veľmi problematická je oblasť kontroly, pri ktorej sa má vytipovať najrizikovejší okruh klientov. Tieto povinnosti výrazne zvyšujú náklady za cenu dôveryhodnosti.