Světové pojišťovnictví v roce 2016 - Mesršmíd, Jaroslav
Motorom globálneho poistného trhu bola v roku 2016 Čína. Na dynamiku rastu globálního poistného trhu má významný vplyv vonkajšie prostredie, tj. vývoj politicko-právneho, ekonomického, sociálne-kultúrneho a technologického prostredia. Hrubý domáci produkt a celkové predpísané poistné vo svete v rokoch 2015, 2016. Motorom globálneho rastu by mal zostať čínsky a indický poistný trh.