Slovenský pojistný trh pod tlakem - Žáková, Jozefína
Zmeny zákona o poisťovníctve zavádzajú 8% odvod z poistného zo všetkých odvetví neživotného poistenia. Doplatia na to nielen poisťovne, ale aj klienti. Vplyv na solventnosť poisťovní. Vplyv na cenotvorbu poistného. Daný návrh zákona vôbec nezohľadňoval zaistenie, ktoré je dôležité pre upísanie veľkých rizík. Diskriminácia poistených. Vplyv na podnikateľské prostredie. Vplyv na zamestnanosť. Vplyv na podiel poistného na HDP. Vpyv na zaistenie.