Odpadový zákon zalátal pár dier, vylepšení je málo - Kollárová, Zuzana
Odpadová reforma mala naštartovať triedený zber, aby sa menej skládkovalo a viacej recyklovalo. V tejto oblasti Slovensko výrazne zaostáva za priemerom EÚ. Nový zákon o odpadoch začal platiť v roku 2016. Odvtedy zažil štyri novely. Očakávania novela nesplnila. Zákon spôsobil problémy aj malým podnikateľom a živnostníkom. Hlavné pravidlo pre firmy v zákone o odpadoch je, že sa majú postarať o odpady zo svojich výrobkov.