Odvetvie sa chystá konečne na rast - Haluza, Ivan
Slovenský chemický priemysel ako jeden z dôležitých ťahúňov domácej ekonomiky. Slabšia výkonnosť základnej chémie (chemikálie, technické plyny, farbivá, hnojivá, čistiace prostriedky, kozmetika). Porovnanie s výrobou gumových a plastových produktov. Najziskovejšia oblasť základnej chémie - hnojivá. Investície zo zahraničia. Veľké investície do výroby hnojív v Dusle. Investičné prebudenie nováckeho Fortischemu. Skladba slovenskej základnej chémie.