Implementácia modelu HGN na meranie výkonnosti slovenských podnikov - Hyránek, Eduard, 1955-
Súčasný stav poznatkového zázemia modelu HGN. Nový model HGN merania finančnej výkonnosti, použiteľný vo finančnom rozhodovaní nefinančných podnikov dosahujúcich kladný výsledok hospodárenia. Stručná charakteristika údajov základne. Matematický aparát. Charakteristika súhrnného ukazovateľa. Určenie optimálnych intervalov syntetického ukazovateľa (SU). Overovanie a revidovanie intervalov SU.