USA: na trhu práce může v budoucnu chybět až 2 miliony kvalifikovaných pracovníků
Nedostatok schopností pracovnej sily spomaluje možný rast ekonomiky USA a ohrozuje ekonomickú budúcnost. Tri typy základných nedostatkov, ktoré má v súčasnosti pracovná sila. Situáciu zhoršujú aj demografické ukazovatele. Kvalifikácia pracovnej sily musí odpovedať potrebám modernej ekonomiky.