Prognostické práce
Sociálno-ekonomická dimenzia globálnych zmien, manažment, priestorové plánovanie, koevolúcia inštitucionálnej a technologickej zmeny. Teoretické, metodologické a koncepčné problémy prognózovania vývoja slovenskej spoločnosti v národnom i svetovom kontexte.