Aký svetový poriadok sa vlastne končí? (1) historicko-sociologické zamyslenia nad rozpačitou bezpečnostnou konferenciou 2017 v Mníchove - Škvrnda, František
Mníchovská bezpečnostná konferencia sa stala významnou súčasťou veľkých diskusií na najvyššej úrovni o medzinárodnej (globálnej) bezpečnosti. Uskutočňuje sa od roku 1963. Na konferenciu v súčasnosti nadväzujú ďalšie fóra a aktivity, ktoré sa konajú paralelne s konferenciou i mimo nej. Od roku 2003 protivníci „veľkej“ konferencie uskutočňujú v tom istom čase paralelnú, „malú“ Mníchovskú mierovú konferenciu. Mediálna príprava bezpečnostnej konferencie.