Svet viac ako štvrťstoročie bez ZSSR (2) - Škvrnda, František
Medzinárodnopolitické uznanie Sovietskeho Ruska. Vznik Zväzu sovietskych socialistických republík. Medzinárodné vzťahy a zahraničná politika ZSSR do vypuknutia Veľkej vlasteneckej vojny. Vývoj územia a územno-správneho členenia ZSSR.