Fenomén firemnej nezodpovednosti a cesta k právnemu štátu - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Spoločenská zodpovednosť firiem v podmienkach slabej vymožiteľnosti práva. Rešpekt pred zákonom a podnikateľská etika v podmienkach slovenského kapitalizmu. Investičné stimuly ako nástroj na vytváranie nových pracovných miest za cenu zadlžovania krajiny.