Čína chce obnoviť svoju niekdajšiu imperiálnu veľkosť - Pressburg, Adrian Peter
Generálny tajomník Komunistickej strany Číny Si Ťin-pching ponúkol na zjazde strany víziu, ktorá Číňanom zdvihla sebavedomie. Ázijská veľmoc si stanovila cieľ stať sa do polovice storočia globálnou superveľmocou vo všetkých mysliteľných sférach - od hospodársko-obchodnej cez vojenskú a politickú až po vedecko-vzdelanostnú a kultúrnu. Vyslovil sa v prospech koncepcie tzv. dvojitého líderstva Číny pri vytváraní spravodlivejšieho i racionálnejšieho svetového poriadku a nového usporiadania bezpečnosti vo svete.