Blízka budúcnosť bude bezhotovostná - Záborský, Ján
Rýchle napredovanie v bezhotovostných platbách. Nárast transakcií platobnými kartami. Používanie hotovosti - najväčšia oblasť daňových únikov. Obmedzenie hotovostných platieb do výšky päťtisíc eur. Celoeurópska smernica o platobných systémoch PSD2, ktorá otvorí bankovú infraštruktúru pre transakcie. Tlak na bezhotovostnú ekonomiku v rámci celej EÚ. Dostupnejšie platobné možnosti pre podnikateľov.