Kontroly v systéme podvojného účtovníctva - Bartošová, Viera
Účtovná uzávierka ako prípravná fáza zostavenia účtovných výkazov a v spojitosti s ňou vecná kontrola účtovníctva. Hlavným nástrojom vecnej kontroly účtovníctva je inventúra a inventarizácia.