Hodnotenie ekonomickej výkonnosti podniku vychádzajúce z koncepcie trvalo udržateľného rozvoja - Maciková, Lucia, 1990-
Analýza ekonomického piliera udržateľnosti, nakoľko práve ten priamo zodpovedá finančnej oblasti podniku. Konštrukcia ukazovateľov udržateľnosti aplikovateľných na úrovni podnikov, ktoré môžu slúžiť ako alternatívny prístup k hodnoteniu ekonomickej výkonnosti podniku.