Základné prvky vyučovacieho procesu a súvisiaca terminológia - Novák, Jaromír, 1978-
Vyučovací proces tvoria viaceré prvky, ako sú vyučovacie ciele, obsah vzdelávania, riadiaci a riadený subjekt vyučovacieho procesu, vyučovacie metódy, organizačné formy, vyučovacie prostriedky a i. Niektoré z týchto pojmov používajú rozliční autori v odlišných významoch. V článku autor porovnáva vybrané príklady ich možného použitia a navrhuje spôsob, akým by sa mali používať, aby sa v teórii didaktiky vyhlo nedorozumeniam.