Osobný bankrot v slovenskej právnej úprave - Veterníková, Mária, 1964-
Proces, v rámci ktorého sa fyzické osoby, ktoré podnikajú alebo fyzické osoby, ktoré nepodnikajú, môžu zbaviť svojich dlhov sa v aplikačnej praxi označuje ako osobný bankrot. Platná právna úprava osobného bankrotu v Slovenskej republike a najväčšie problémy, ktoré v praxi spôsobuje. Nová právna úprava by mala byť účinná od 1. marca 2017.