K rozdeľovacím transakciám systému národných účtov ESA 2010 - Staríčková, Zuzana
Predchádzajúca časť príspevku bola zameraná na ďalšiu časť rozdeľovacích transakcií systému národných účtov ESA 2010 - na sociálne príspevky a dávky. Pridaná hodnota vytvorená pri produkcii sa prostredníctvom rozdeľovacích transakcií rozdeľuje medzi prácu, kapitál a verejnú správu a transakcie zahŕňajúce prerozdelenie dôchodku a majetku. Táto čast príspevku sa podrobnejšie zameriava na ďalšiu časť rozdeľovacích transakcií systému národných účtov ESA 2010 - na ostatné bežné transfery v rámci verejnej správy a na úpravy vyplývajúce zo zmeny nároku na dôchodok.