Príčiny finančnej a dlhovej krízy v USA a v EÚ - Dziurová, Valéria, 1986-
Dôvody vzniku finančnej a dlhovej krízy. Nezdravé trendy v niektorých ekonomických indikátoroch. Liberalizácia americkej ekonomiky. Narastanie hypotekárnych úverov. Nízke úrokové sadzby. Zlyhanie politických elít. Zlyhanie regulátora a manažmentu bánk.