Rozlišovanie fixnej a variabilnej zložky nákladov v hotelierstve s využitím v procese ekonomického riadenia a rozhodovania - Antalová, Renáta
Špecifickou oblasťou podnikania je poskytovanie ubytovacích služieb. Vyznačuje sa vysokým podielom fixných nákladov, čo predstavuje pre účtovné jednotky podnikajúce v danej oblasti rozsiahly potenciál, ale aj riziká. Prostriedkom na detekciu možných rizík i možností pozitívneho vývoja v danej oblasti môže byť manažérske účtovníctvo. Analýza bodu zvratu v ubytovacích zariadeniach. Štruktúra nákladov v ubytovacích zariadeniach a s tým spojené prevádzkové riziko. Kalkulácia neúplných nákladov a jej využitie v ubytovacích zariadeniach.