Výsledok hospodárenia v účtovníctve rozpočtových organizácií a príspevkových organizácií - Kovalčíková, Antónia
Účtovný výsledok hospodárenia dvoch tradičných subjektov verejnej správy v Slovenskej republike – rozpočtových organizácií a príspevkových organizácií v kontexte právnej úpravy účtovníctva vrátane účtovnej závierky platnej v Slovenskej republike od roku 2003 doteraz. Pri analýze účtovného výsledku hospodárenia sa autorka zamerala na jeho zisťovanie, ekonomickú podstatu, účtovanie a vykazovanie v individuálnej účtovnej závierke. V závere sú formulované spoločné znaky a rozdiely účtovného výsledku hospodárenia rozpočtových organizácií a príspevkových organizácií.