Vplyv inflácie na vykazovanie stavu a zmeny stavu majetkovej podstaty - Oriskóová, Denisa
V príspevku je pozornosť venovaná zachovaniu majetkovej podstaty podľa finančnej koncepcie kapitálu s elimináciou zmeny všeobecnej cenovej hladiny. Zachovanie majetkovej podstaty je možné posudzovať podľa výsledku hospodárenia po zdanení určeného na rozdelenie vlastníkom podniku. Zostavenie vzorca na výpočet výsledku hospodárenia po zdanení zohľadňujúci vplyv inflácie. Stanovenie výšky výsledku hospodárenia po zdanení zohľadňujúci vplyv inflácie je kľúčové pre určenie výšky rozdeliteľného zisku s cieľom zachovať majetkovú podstatu. Vplyv inflácie na majetok, záväzky a vlastné imanie je možné vypočítať metódou celkovej kúpnej sily.