Maticové funkcie a niektoré ich aplikácie v stochastických procesoch s podporou open source programu wxMaxima - Fecenko, Jozef
Príspevok opisuje základnú teóriu maticových funkcií, ktorá je prezentovaná pomocou diagonalizovateľných matíc, resp. pomocou Jordanovho rozkladu matíc. Ukazuje možnosti realizovania týchto výpočtov v open source programe wxMaxima. Prezentácia možnosti využitia maticových funkcií pri riešení niektorých úloh zo stochastických procesov a Markovových reťazcov.