Firmy čaká revolúcia v ochrane dát - Petková, Zuzana
Od mája budúceho roka prinesie nové nariadenie Európskej únie sprísnené pravidlá o ochrane osobných údajov (GDPR). Toto európske nariadenie je jedna zo základných zmien posilnenia povinnosti pre takzvaných sprostredkovateľov. Dotkne sa mnohých firiem, od telekomunikačných gigantov a bánk až po malé e-shopy či marketingové firmy. Bude to pre všetkých, ktorý pracujú s dátami klientov alebo zamestnancov. Firmy sa boja vysokých pokút. Práva dotknutých osôb podľa GDPR.