Európska únia sa začne brániť aj sama - Pressburg, Adrian Peter
Koncom novembra podpísali ministri obrany a zahraničných vecí 23 členských štátov EÚ dokument, ktorý umožní rozbehnúť projekty trvalej vojensko-bezpečnostnej spolupráce. Táto spolupráca sa týka obrany a bezpečnosti každého Európana: PESCO (Permanent Structured Cooperation in Defence) - Stála štruktúrovaná spolupráca v oblasti obrany.