Morálny hazard, bázické riziko a zaistenie v sekuritizácii - Smažáková, Lenka, 1991-
Vzájomná závislosť morálneho hazardu, bázického a kreditného rizika vo vzťahu so zaistením. Morálny hazard je reprezentovaný koeficientom zmiernenia, ktorý predstavuje pre poisťovateľa nepriame náklady. Miera bázického rizika je vyjadrená koreláciou medzi vzniknutou stratou a poistným plnením. Graficky je zdôvodnená poloha zaistenia v závislosti od bázického a kreditného rizika za prítomnosti morálneho hazardu. Taktiež je zdôvodnená závislosť ostatných katastrofických nástrojov a to: katastrofických opcíí, CAT dlhopisov a indexovaných CAT dlhopisov od bázického, kreditného rizika a morálneho hazardu.