Oceňovanie nového obchodu životnej poisťovne podľa MCEV princípov - Šoltésová, Tatiana, 1975-
Poisťovne zaviedli výpočet embedded value, t. j. hodnoty, ktorá uvažuje aj s hodnotou budúcich ziskov poisťovne, ktoré vzniknú z existujúceho poistného kmeňa. Zavedenie embedded value a následný prechod k trhovo - konzistentnej embedded value (MCEV) znamenalo významný pokrok v určovaní hodnoty životnej poisťovne, vykazovaní a vzájomnom porovnávaní poisťovní v rámci celej EÚ aj v súvislosti so Solventnosťou II. Stanovenie parametrov poistného produktu a vypočítanie ukazovateľov ziskovosti novej produkcie podľa MCEV princípov.