Problémy použitia ADD - metódy a DROP - metódy v lokačných problémoch - Gežík, Pavel, 1983-
Rozmiestňovacie úlohy riešia voľbu umiestnenia vybraného zariadenia /zariadení alebo prevádzok prostredníctvom optimalizácie, ktorá najčastejšie prebieha na základe vhodného rozmiestnenia podľa vzdialenosti k výrobe, resp. k spotrebiteľom. ADD - metóda a DROP - metóda patria medzi základné heuristické metódy, ktoré riešia túto problematiku. Problémy aplikácie a riešenia prostredníctvom ADD - metódy a DROP - metódy.