Motivácia matiek s deťmi do troch rokov pracovať - Lukáč, Jozef, 1991-
V súčasnej dobe je rozhodnutie ženy stať sa matkou veľmi zodpovedné. Dnešná sociálno-ekonomická situácia je jedna z najdôležitejších faktorov, ktorá ovplyvňuje rozhodnutie ženy pre materstvo, preto je dôležité zlepšovať jej sociálne zábezpeky. Jednou z hlavných myšlienok európskej legislatívy je rovnosť medzi mužmi a ženami najmä v pracovnej oblasti s možnosťou pozitívnej diskriminácie menej zastúpeného pohlavia.