Pošty vstupují do globálního on-line byznysu - Novotný, Radek
Národné pošty sa snažia vyriešiť klesajúci počet listových zásielok. Púšťajú sa do sektorov ako je bankovníctvo alebo telekomunikačné služby. V rámci doručovania sa zameriavajú na internetový obchod, najmä na distribúciu balíkov. Zaujímavým príkladom je Post Luxembourg, ktorá spustila logistické služby pre podnikateľov ako je skladovanie, balenie alebo označovanie čiarovými kódmi. Medzi najnovšie trendy patria medzinárodné expresné a balíkové služby.