Legislatívna úprava nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania - Treľová, Silvia
Do právneho systému Slovenskej republiky sa zákonom o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní zaviedol pojem nelegálna práca a nelegálne zamestnávanie. Ide o problematiku, ktorá v ostatnom období je veľmi diskutovanou témou, nakoľko má negatívny dopad jednak na jednotlivca – fyzickú osobu, na zamestnávateľa ako aj na celú spoločnosť. Legislatívne vymedzenie pojmov ako je nelegálna práca a nelegálne zamestnávanie, resp. ich pozitívne a negatívne vymedzenie, možno považovať za absolútne rozhodujúce, nakoľko vyhľadávanie a potieranie tohto druhu práce a zamestnávania je významným druhom ochrany podnikateľského a pracovného trhu.