Medzinárodné súdne konania vo vzťahu k Ukrajine - Vršanský, Peter
Ukrajina sa usiluje dosiahnuť spravodlivé riešenie situácie v oblastiach na východe Ukrajiny aj účasťou v medzinárodných súdnych konaniach vedených proti Ruskej federácii. Stručná charakteristika niektorých otvorených sporov riešených pred Medzinárodným súdnym dvorom, Medzinárodným trestným súdom, Európskym súdom pre ľudské práva a Stálym arbitrážnym dvorom.