Niektoré metodologické problémy modelovania faktorov rastu ekonomiky - Goga, Marián
Metodologické problémy modelovania faktorov rastu ekonomiky z hľadiska ich intenzívneho, resp. extenzívneho pôsobenia na jej dynamiku rastu. Možnosti výpočtu podielu extenzívnych a intenzívnych faktorov na celkovom prírastku outputu. Spôsob modelovania podielu extenzívnych a intenzívnych faktorov podľa ich absolútneho príspevku na raste outputu a problémy modelovania vplyvu štruktúrnych zmien ako intenzívneho faktora rastu outputu.Problémy modelovania vplyvu intenzívnych faktorov na dynamiku rastu produktivity práce, účinnosti výrobného kapitálu a súhrnnej efektívnosti v ekonomike.