Interakcie menovej a fiškálnej politiky: stratégia a štruktúra bilancie Centrálnej banky - Gertler, Ľubomíra, 1977-
Problémy cenovej stability, ktoré vznikajú z interakcií medzi fiškálnou a menovou politikou. Základné zásady a historický kontext úlohy štátneho dlhu v bilancii centrálnej banky. Dôležitosť finančných rezerv centrálnej banky ako záruky jej nezávislosti a v dôsledku cenovej stability.