Model reklamných výdavkov monopolu - Grisáková, Nora, 1978-
Modely dynamickej optimalizácie firiem v oblasti nedokonalej konkurencie. Monopol so statickou a dynamickou cenou. Spojenie maximalizácie zisku, šírenia nového produktu na trhu a výdavkov na reklamu v čase prostredníctvom optimálnej teórie riadenia.