Materská a rodičovská dovolenka - Matlovičová, Iveta
Súčasná právna úprava pojmy materská dovolenka a rodičovská dovolenka definuje nepriamo. V tomto čase nepatrí zamestnancovi náhrada mzdy, ale hmotné zabezpečenie poskytované v zmysle osobitných predpisov, ktorými sú zákon o sociálnom poistení alebo zákon o rodičovskom príspevku. Prerušenie povinného sociálneho poistenia. V akom období sa stáva platiteľom zdravotného poistenia štát. Povinnosti zamestnávateľa pri poskytovaní materskej a rodičovskej dovolenky.