Minimalizování sociální patologie a kriminality úpravami životního prostředí města? - Schmeidler, Karel
Úloha prostredia pri vzniku kriminálneho správania. Pôsobenie fyzikálnych podmienok na výskyt patológií. Pôsobenie spoločenských podmienok na patologické správanie. Identifikácia a vyhodnotenie rizík. Prevencia kriminality prostredníctvom environmentálneho dizajnu.